Kulturminne i Gamla Stan

Inredning av lägenhet i magasin från 1600-talet

När vår uppdragsgivare köpte den här mycket speciell lägenheten i ett kulturskyddat hus i Gamla Stan bestod den av två stora rum, det ena ett kök, med grova takbjälkar och pelare i trä som det inte var tillåtet att ens fästa så mycket som en skruv i. Vi förvandlade den från ett rum och kök till fyra rum och kök med två sovrum, arbetsrum, vardagsrum och kök.

De nya väggarna är ramverk i massivträ med fyllningar av målade gipsskivor, och är fästa i takets plankor med specialgjorda beslag. Dörrarna är skräddarsydda och även de gjorda i massivträ. Fönstren försågs med gardiner för att hindra insyn och radiatorerna kläddes in. Den befintliga köksinredningen anpassades, men övriga förvaringsmöbler är nya och specialritade. Den smakfulla inredningen står vår uppdragsgivare för.

Fakta